LASSEN & ROBOTLASSEN

MIG- en TIG (robot-)lassen, punt- en stiftlassen

Laswerk en lasconstructie

Klanten uit diverse industrieën doen beroep op ons voor onder meer het nauwkeurig lassen van halffabrikaten, complete eindproducten en klein constructiewerk. Onze lassers en lasrobotten kunnen uw producten lassen volgens de methode die meest geschikt is, met name, MIG-lassen, TIG-lassen, puntlassen en stiftlassen.

We kunnen desgewenst ook instaan voor de oppervlaktebehandeling en nabewerkingen zodat we nauwkeurige toleranties behalen.

Uitrusting

Ons machinepark is uitgerust met een 2 MIG & TIG lasrobotten, verschillende MIG- en TIG lasmachines voor het lassen van diverse metalen, en verschillende andere lasapparaten waaroonder puntlasmachines en stiftlasmachines.

U kan vertrouwen op onze uiterst ervaren lassers die uw projecten volgens de hoogste standaarden kunnen MIG- of TIG lassen, punt- of stiftlassen in zowel staal, inox als aluminium.

Lasmethodes

Vertrouwen op ons team ervaren lassers die uw projecten volgens de hoogste standaarden in staal, inox en aluminium

MIG-lassen

MIG is een acroniem voor ‘Metal Inert Gas’. Dit is een booglasproces dat vooral wordt gebruikt bij non-ferrometalen en dat werkt met inerte gassen die het mogelijk maken om ononderbroken lange lassen te leggen.

Behalve het ononderbroken kunnen lassen biedt MIG-lassen nog een bijkomende voordeel, namelijk de mogelijkheid om het MIG-lasproces makkelijk te automatiseren met een lasrobot.

TIG-lassen

TIG is een acroniem voor ‘Tungsten Inert Gas’. Dit is net als MIG-lassen een booglasproces, maar de boog wordt bij deze methode met een wolfraam-elektrode getrokken.
Twee voordelen van TIG-lassen is dat dit lasproces erg goed beheersbaar is doordat het materiaal manueel wordt toegevoegd en dat dankzij deze methode ook dunne metalen goed kunnen worden gelast.
Deze lasmethode vereist weliswaar veel vakkundigheid van de lasser, iets wat de uiterst vakbewame lassers bij VMT consistent kunnen bieden.

Puntlassen

Puntlassen is een lasproces dat behoort tot de hoofdgroep van het ‘elektrisch weerstandlassen’. Bij deze lasmethode wordt een puntvormige las gemaakt door een grote elektrische stroom door een klein oppervlak van het werkstuk te laten lopen. Hierdoor smelt het metaal ter plaatse.
Deze lasmethode wordt doorgaans aangewend voor het lassen van staal of roestvast staal. Het is echter ook mogelijk om gegalvaniseerd staal of aluminium te puntlassen.

Stiftlassen

Stiftlassen is een lasmethode die vooral wordt gebruikt om metalen pennetjes, kleine bouten, stiften, afstandsbusjes, beugeltjes etc. op een plaat te bevestigen. Ook andere kleine dingen zoals bussen met binnenschroefdraad kunnen met stiftlassen worden bevestigd.

Stiftlassen wordt ook wel eens ‘boutlassen’ genoemd.

Robotlassen

Voor het snel & efficiënt lassen van stukwerk, maar in het bijzonder van seriewerk, wordt robotlassen aangewend. Dankzij gerobotiseerd lassen kunnen we producten afleveren die met een maximale, consistente kwaliteit werden gelast.

Een bijkomend voordeel van robotlassen is de lagere productiekost die wordt verkregen door de bijzonder snelle lasbewerkingen en erg beperkte tussenkomsten van personeel.

Bij robotlassen wordt gebruik gemaakt van de MIG/MAG-lasmethode.

Toepassingen van robotlassen

Robotlassen wordt in diverse industrieën zeer uitgebreid ingezet voor de productie van de meest uiteenlopende soorten producten. De meest gekende toepassing van robotlassen is deze uit de automobielindustrie, waarbij auto-onderdelen automatisch worden gelast met de hoogste precisie.

In de industrie van de plaatbewerking worden lasrobots bijvoorbeeld ook heel uitgebreid ingezet doordat zij diverse voordelen bieden tegenover manueel lassen.

VIDEO TITLE ROW HIDDEN

VMT IS ACTIEF IN VELE SECTOREN

Machinebouw   |   Verlichting   |   Voeding   |   Elektronica   |   Informatica   |   Landbouwmachines   |   Automotive

OFFERTE

Ontvang spoedig een offerte op maat voor onze metaalbewerkingstechnieken & aanvullende dienstverlening